Sällskapshundar

Sällskapshundar tillhör en helt egen rasgrupp, nämligen grupp 9. Chihuahua är en hundras som tillhör gruppen sällskapshundar och har blivit omåttligt populär efter att flera kändisar har visat upp den. Rasen är en ren sällskapshund, syns ibland på utställningar och någon enstaka är aktiv inom andra sporter. En chihuahua har en kraftig instinkt att försvara sin flock och sin ägare och gör detta högljutt.

Alla pudeltyper finns också under denna kategori, en ras som också den är renodlad sällskapshund och används ofta i utställning. De har tidigare synts på cirkus eller i andra uppträdanden och då ofta i olika häftiga frisyrer. Med sin bakgrund som vattenapportör är pudeln ändå en aktiv sällskapshund och fungerar utmärkt i flera hundsportsgrenar.

Mopsen återfinns också i rasgrupp 9 och ses ofta som en hundras med mycket humor. Den är glad och nyfiken, gillar uppmärksamhet och är väldigt okomplicerad varför mopsen också har blivit så populär som sällskapshund.

King charles spaniel är den enda spanieln som tillhör gruppen för sällskapshundar och ses som en perfekt promenadkompis. Den är social och anpassar sig lätt, så länge den får vara med. Den är glad och tillgiven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

maicha-blog