Välj rätt hundbur till din hund

Det finns ett flertal saker som är viktiga att tänka på när du ska köpa en hundbur till din hund. Hundens storlek har betydelse för hur stor buren måste vara, men du måste också se till att buren får plats i bilen och att hunden kan ligga i den ordentligt. I den här guiden går vi igenom de viktigaste faktorer att ha i åtanke och vad du behöver tänka på inför ett köp.

För att din hund ska kunna färdas tryggt i bilen är det viktigt att du har rätt utrustning. Det vanligaste är att man använder sig av en hundbur där hunden kan färdas säkert i bagageutrymmet. Ett vanligt missförstånd är att burens design och storlek inte har så stor betydelse, men sanningen är att buren är A och O om ni skulle råka ut för en olycka. På internet kan du köpa fina och hållbara hundburar för hundar i alla olika storlekar och du kan dessutom få den levererad direkt till ditt hem!

Rätt bur till hunden – Så ska du tänka

Storlek – Eftersom din hund är en egen individ kommer den ha egna önskemål i samband med bilåkningen. Vissa hundar är i stort behov av ett gott utrymme, medan andra föredrar att rulla ihop sig och kanske till och med känna burens sidor mot kroppen som stöd. Genom att fundera på hur din hund gillar att åka bil kan du lättare hitta ett alternativ som passar. Kom ihåg att det finns storleksmått som du enligt lag behöver anpassa dig efter. På Jordbruksverkets hemsida kan du läsa mer om vad som gäller.

Bil – Tyvärr designas allt fler moderna bilar med ett mindre bagageutrymme och detta kan sätta käppar i hjulen för dig som ska köpa en hundbur. Titta på hur stort utrymme du har att jobba med och kontrollera om eventuell lasttröskel kommer vara i vägen för att öppna och stänga buren. Föredrar du att använda dig av en hundgrind kan du använda så mycket yta som möjligt, vilket är en av grindens fördelar.

Behov och användning – Hur planerar du att använda dig av hundburen och ska den användas under längre eller bara kortare sträckor? Det är viktigt att den är lagom stor för att vara så säker som möjligt. Hunden ska kunna ligga ner, vända sig och sitta upp utan problem. Välj inte en bur som är varken för liten eller för stor. En stor bur till en liten hund ökar risken för skador vid kollision.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

maicha-blog