Friluftsliv med hunden

Det är inte mycket som går upp mot att ge sig ut i naturen tillsammans med sin hund. Att spendera några dagar ute i skog, mark och fjäll ihop gör underverk för er relation men också för bådas hälsa. Med rätt sorts utrustning finns alla möjligheter att ni får fantastiska dagar ihop.

Hitta rätt tält för vandringen

Om ni ger er ut på en flerdagarsvandring är det viktigt att ni har bra tält med er så att ni klarar väder och vind men även kylan nattetid. Det finns olika sorters tält att välja mellan men både du och din hund behöver få plats utan att trängas. Tunneltält är rymliga och har ofta mer än en in- och utgång, det brukar även finnas minst ett insektsnät. Det finns även en så kallad absid längst fram som fungerar som ett slags förtält – här kan du laga mat, njuta av utsikten trots eventuellt oväder, lägga packning eller låta hunden få en egen skön plats. En annan typ av tält är trädtält som du fäster i tre punkter, till exempel träd, klippor eller en bil. Tältet lyfts upp från marken och det blir en helt annan upplevelse än ett mer konventionellt tält. Här blir det dock extra viktigt att du ser till att din hund har en egen plats att sova på där det är varmt och torrt.

Skapa minnen tillsammans

Utöver tält behöver du ha en bra och rejäl ryggsäck där du får plats med allt som både du och hunden behöver. Tänk på situationer som kan uppkomma och glöm inte att ta med första hjälpen-utrustning om olyckan skulle vara framme. När du sett till att ni kan hålla er varma, mätta och trygga är det bara att snöra på sig vandringsskorna och ge sig iväg. Det är dags att njuta av storslagen natur, skog och vatten. Att ge dig ut på äventyr ihop med din hund kommer skapa fantastiska minnen och ni lär känna varandra på nya sätt. Din hund får, precis som du, jobba med kroppen och bli härligt trött efter en dags upplevelser. Och vem vet, kanske skapar ni en tradition tillsammans och detta blir den första vandringen av många ni gör ihop?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

maicha-blog