Rasgrupp 3

Under rasgrupp tre hittar vi olika terrier. Alla terrier har en bakgrund inom jakt eller kamp och vissa används än i dag till jakt, främst grytjakt, men de flesta är i dag utpräglade sällskapshundar. Här finns bland annat american staffordshire terrier som härstammar från pitbullterriern. En social familjehund som kräver aktivering. Den är orädd och lojal mot sin förare och har ett stort behov av kontakt och närhet till människor.

Jack russel terrier är en annan ras som man hittar i rasgrupp tre. Den är i grunden en jakthund som främst jagade räv. Numera används den till grytjakt men främst som sällskapshund och har blivit populär som stallhund. Rasen har stort självförtroende och är väldigt social. I rasgrupp tre hittar vi också yorkshireterrier som är en mycket populär utställningshund, tack vare sin fantastiska päls som också kräver mycket omvårdnad. Rasen är både alert och orädd.

Bullterrier är en annan ras som finns i denna kategori, en ras som har oförtjänt dåligt rykte. Den blandas ofta ihop med rasen “Bull and terrier” vilket är en ras som avlades fram för kamp. När bullterrier blev en känd ras hade dock kamphundar varit förbjudna en längre tid och det är därför inte troligt att syftet med bullterrier var en kamphund. En bullterrier är en mycket tillgiven sällskapshund och trivs lika väl hemma i lugnet som på en fartfylld agilityplan. En bullterrier är spontan, modig och envis. Den har ett stabilt psyke och är en riktig livsnjutare. Tack vare sin spontanitet och envishet krävs det dock ofta en hundvan familj för en bullterrier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

maicha-blog