Gå kurs med din hund

Att gå kurs tillsammans med sin hund är nyttigt för såväl hundägare som hund. En kurs stärker bandet mellan de båda parterna och gör att relationen dem emellan förbättras. Hundägaren får dessutom lära sig en massa bra grejer om hund och hundträning.

Den första kursen som man bör gå är en valpkurs. Här får man lära sig valpens alla behov samtidigt som valpen får en chans att träna på att vistas i olika miljöer och att socialisera sig med både andra människor och hundar.

Steget där efter är att gå en kurs i vardagslydnad för att få en ännu bättre kommunikation mellan hund och förare. Även om man inte vill tävla med sin hund är dessa två kurser en bra grund för ett enkelt hundliv.

Vill man sedan tävla med sin hund finns det ytterligare en uppsjö med kurser att välja mellan. Både i privat regi och i Svenska Brukshundklubbens regi. Via brukshundklubben brukar man också få möjlighet att prova på olika hundsporter innan man betalar för att vara med på en kurs. Det är viktigt att hund och hundägare ser kurstillfället som en rolig aktivitet att göra tillsammans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

maicha-blog