Försäkring och buffert

Att ha hund kan bli en dyr historia och man bör vara förberedd på vad veterinärvård kostar. En hund ska vaccineras med jämna mellanrum, tänderna ska skötas om och ibland blir den sjuk eller skadad.

Det är bra att jämföra olika försäkringsbolag och olika nivåer av hundförsäkring innan man får hem sin hund. Försäkringarna kostar olika mycket, det finns olika tillägg och man bör vara noga påläst om vad den täcker.

Det kan också vara bra att ringa till olika veterinärkliniker för att ta reda på vad olika typer av undersökningar kostar och sedan ha en trygg buffert om olyckan skulle vara framme. Man får tänka på att en hund även kan bli sjuk på helger och röda dagar och det kostar ofta extra hos veterinären som en försäkring inte täcker. Även om man har en bra försäkring kan ett veterinärbesök bli kostsamt.

Man bör också ha funderat över var den moraliska gränsen går för hur mycket en hund ska behandlas vid olika typer av skador. Det kan vara skönt att ha det klart för sig innan man hamnar i en sådan situation då det finns risk att man i stundens hetta vill rädda hunden till varje pris, oavsett vad det kostar i pengar eller i hundens livskvalitét.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

maicha-blog