Valpplaner

Valpar

Vi har planer för valpar till våren 2019 på Concurro Black Currant ”Flora” – mer info kommer.

Valparna växer upp i hemmiljö och får därför en naturlig inkörsport till vår familjs vardag och lär sig att det slamrar och låter från köket till dammsugning. De får springa på tomten och får även där lära sig att det finns massor med roliga saker att springa omkring och leka med till husses förtret 😉

Vid ca 6-7 veckors ålder gör vi ett valptest på valparnas styrkor och ev. svagheter.

Vi vill att blivande köpare finns med oss under hela valpens livstid och att vi alltid finns till hands för rådgivning eller bara en pratstund.

Samtidigt vill vi att blivande köpare kommer hit innan valparna är födda, dels för att ni ska få se vår hundhållning och dels för att vi ska få tillfälle att ses under lugna former och ni får träffa tiken.

Om du har frågor ring eller maila till oss.
mobil 0706798194
mail: renee.selander@telia.com

 

 

 

Publicerat i flatcoated retriever valpar | Lämna en kommentar

2018-06-04

Hemsidan är under rekonstruktion och uppdatering sker lite då och då efter bästa förmåga.

Har du frågor kring kennelns planer med valpar, så skicka ett mail till mig: renee.selander@telia.com

För tillfället har jag lite lösa idéer om framtiden för Concurro Black Currant FLORA, som har fyllt 4 år och det blir i så fall valpar på henne till våren 2019.  För mig och oss är det viktigt att hälsan och mentaliteten är basen för vår uppfödning. Vi har bra statistik på att valpar från oss har fått ha ett långt och hälsosamt liv.
Nedan är Concurro Melissa-Herba, Cilla från vår första kull. Hon gick bort i våras 13 år och 4 månader gammal.  6  av hennes syskon blev över 10 och 4 över 12 år och Cilla ensam över 13 år.

Eftersom flatten är en jakthund i första hand så vill vi att man kommer att arbeta med sin hund och vi kommer att förbehålla oss rätten att välja ut de som vi tycker verkar vara ”rätt köpare” av den anledningen. Det är också viktigt att de kommer till ett stabilt hem och får den kärlek och omvårdnad som den så väl behöver. Vi vill också att våra valpköpare deltar på våra valpträffar och även vill vara med och träna även efter att valptiden sprungit förbi. Lite utställning vill vi också att blivande valpköpare kan ställa upp på lite då och då, dock inget krav att behöva ställa dem själva – det kan vi hjälpa till med.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar