Senaste nytt

FM 2018, 11-12 augusti
Helgen har vigts åt Flatmästerskapet 2018 från fredag till söndag. Funktionär på lördagen då våra kennlar Concurro * One Bright * Coasters gemensamt hade hand om 2 stationer i nybörjarklassen; ruta 1 och 2.
Domare i ruta 1: Birthe Löfqvist
Domare i ruta 2: Gert Nordström
Gunilla och jag var i ruta 2 tillsammans med Vicky och Mathilda. Jag tog emot ekipagen och förklarade upplägget för att vi skulle vara energibesparande med så många ekipage som skulle starta. Gunilla Skytt och Vicky och Mathilda skulle dela på ansvaret att vara kastare. Närmare 200 var anmälda i klassen, men det var ”bara” 154 hundar som kom till start. Vi jobbade på frenetiskt i rutorna och i ruta 2 var vi klara ca 14.30 så vi tyckte själva att vi fick det hela att rulla på bra.
I ruta 1 höll Familjen Grönberg ställningarna helt och hållet. Där delade vi ut en liten goodiebag till föraren att ha med sig på färden genom resterande rutor och sedan höll vi koll på vilken hund som vi ville ha som vårt val av ekipage i ”Kennelrutorna” 1 och 2.

Valet föll till slut på ett ekipage som tilltalade båda rutorna:
HP
Vårt val ruta 1 och 2 NKL – Kennel Concurro, One Bright och Coasters
Startnr 393 Micawbers Norwegian Broadbean – Lena Karlsson – Grattis Lena…hoppas täcket passar bra till din hund!

Tilda och jag startade i Veteranklassen på söndagen.

Tilda är drygt 10,5 och man kan inte tro att hon ska fylla 11 i början på februari nästa gång <3. Första rutan råkade jag ta på henne när jag ville ha henne på sidan…hon var så taggad och ville börja jobba genast. Hon löste uppgiften jättebra men domaren sa att han var tvungen att belasta mig för att jag tog i henne – det är reglerna, så det är bara att försöka lära sig och det blev 12p där! Ruta 2 var också en markering och där knallade hon. Jag fick stopp på henne ganska omgående men tyvärr nollar man genast. Hon utförde däremot arbetet perfekt! På ruta 3 var det fotgående och markering och där fick vi 15p. Ruta 4 var en dubbelmarkering där den först kastade markering skulle hem först. Den spikade hon, men tappade fokuset var nr 2 låg, vilket gjorde att hon fick leta och snurra länge och jag fick hjälpa henne en hel del. Den kom hem, men på nr 2 fick vi en nolla och den stationen gav oss bara poäng på den ena och där fick vi 9p. Sista stationen var en lång dold dirigering men vi fick hjälp av skott i riktningen. Hon tuffade på bra och gick lite vingligt efter vindarna och jag kände direkt att här ska vi ha lite tur om den kommer in. Hon har aldrig gjort en så lång dold dirigering, däremot suddade sådana. Hon var så när som på knappa metern ifrån då hon började att snurra och efter lite blåsning med pipan så gav hon upp och kom hem och då blev det noll där också. Jag kände mig ändå nöjd med hennes jobb totalt och det var ju jag som ställde till det på 2 stationer och är den som får skärpa till sig i fortsättningen 🙂
Tilda var så glad och sprallig och jag kände att för henne spelade ett par nollor ingen roll 🙂

Tack FRK/Västra för ert engagemang och för att alla rutor funkade så bra och snabba uppdateringar på resultaten.

Sämsholm 2018-07-24 – 2018-07-27
Skulle det varma vädret bestå även över dagarna på Sämsholm…ja, det kunde man inte veta, men med facit i hand så blev det varmare än väntat!!
All service runt omkring arrangemanget har varit super (som vanligt). Bra träningar och en plats som inte lämnar något att önska, det finns allt!
Jag och Flora camperade med Gunilla i husbilen och med stallet som back-up, så har allt funkat jättebra och trevligt ö h t.
Sämsholms Mästare 2018: Ingela & Vira
Nkl vanns av Jaana & Millie
Grattis till er och till övriga som placerade sig med den äran!!
Instruktörer från Danmark i år har varit Sten Samson och Svend-Ib Jeppsen. Arrangör  Marianne Johansson och Barbro Fridström.

Svend-Ib…S T har jag sagt!

Bruno

Millie

Jaana & Millie

Kängurun Lexie

Lexie

Söta Flora (nr2)

Flora

2018-07-01
SKK utställning i Borås.
En härlig, fin men lite blåsig dag. Det sistnämnda riktigt skönt, om inte annat för hundarna. Gunilla och jag åkte dit för att prova lyckan…ska man få någon lycka så får man nog vara mer aktiv på utställningsplanen. Men, som alltid himla trevligt. Ann-Sofie kennel One Bright och en ny bekantskap i Anna Dahlman från Kullavik och tillsammans fick vi några timmar ihop…det sociala icke att förakta.

Jack ”Quills Rusty Nail”
Ägare Anna Dahlman

Domaren gillade jag väldigt mycket…han tog god tid på sig och var noggrann i sin bedömning.
Flora gick i Ökl tikar och fick excellent opl. Jag var supernöjd med hennes insats i ringen. Hon har, precis som Mejra hade – ett härligt driv i steget. Tilda fick för dagen ett very good/3placering av 3 veteraner.
Roligt att återigen få se Floras pappa Berry på nära håll och han har en fantastisk utstrålning och attityd i ringen. Sussie visade honom föredömligt som vanligt och han blev också BIR – /BIG-2  sedan blev Almanza-gruppen BIS…alltid lika tjusiga!

2018-06-20
Concurro Rubb och Stubb ”CHARLIE
har fått somna in efter en kort tids sjukdom…Fuck Cancer, rasens fiende nr 1
Charlie hann bli 10,5 och i kullen av 5 hundar så har 4 blivit över 10. Nu är det 3 kvar som vi hoppas få ha hälsan länge till.
e. Trioaks Favour, Sam – ägd av Annelie Listenius
u. SEVCH LP1 Brödjeholms Visa-Vissla, Sella

Ägare till Charlie är Yvonne Connolly som bor här på Onsala. Den kullen var samlad runt mig, 3 på Onsala och en i Lindome och en på Särö.

Här är bilder på Charlie tillsammans med Yvonne och hennes fina barn-barn alldeles nytagna. Där han fick springa fritt och bada och leka och bara ha så roligt inför ett sorgligt uppdrag.
Tack Yvonne med familj för att ni förvaltat Charlie så väl i alla år och att ni tänkte på Charlie i första hand och lät honom få somna in under värdiga förhållanden – tack för alla år!
Tack Nicole för alla fina bilder som du har tagit!!

ATT0002

Träning i Horsika
En väldigt bra dag vid Långvattnet med kvalitativ träning!

Flow